Informatie Coronavirus

We hopen van harte dat iedereen – uzelf en de mensen om u heen – gezond is. We hebben na de versoepeling van de regels door de regering de besluitvorming van Scouting Nederland afgewacht. We zijn dan ook blij dat we weer voorzichtig aan mogen beginnen met de fysieke opkomsten.

Als u niet wilt dat uw kind hieraan deelneemt of uw kind wil dit zelf niet, dan begrijpen we dit uiteraard volledig. Ook voor onze vrijwilligers is het niet verplicht om de activiteiten weer te starten! We geven en vragen begrip hiervoor. Om de veiligheid van u, uw kind en onze vrijwilligers te waarborgen hebben we regels opgesteld die voor de komende tijd van toepassing zijn.

De afstandsregels zijn per speltak wisselend

Om de opkomsten mogelijk te maken, zijn er aangepaste tijden en aangepaste regels, u vindt ze hieronder.

Het is erg belangrijk dat iedereen deze regels kent en toepast, voor de gezondheid van de kinderen en van de vrijwilligers!

In het kort

• De opkomsttijden zijn aangepast, zowel begin- als eindtijd! Let goed op deze tijden.
  • Deze tijden zijn strikt, je kunt niet eerder komen en na afloop niet langer op het terrein blijven
  • Alleen leiding, bestuur en leden op het terrein, geen ouders
  • Scouts komen zoveel mogelijk zelfstandig en alleen naar het Trappershonk
  • Gebruik van het toilet is in principe niet mogelijk, dus van tevoren thuis naar de wc!
  • Je handen goed wassen voordat je naar Scouting komt en ook als je weer thuis komt

De leiding van iedere speltak zal de eigen leden en ouders informeren over het rooster en de opkomsttijden van de eigen speltak. Een ingeplande opkomst kan in geval van leiding tekort of slecht weer alsnog worden afgelast.

Uiteraard geldt door alles heen

• Ben je ziek of snotterig of gewoon niet lekker: Kom niet! Meld je af
  • Was je handen regelmatig met zeep, gebruik de papieren handdoekjes, raak elkaar niet aan
  • Behoor jij of een familielid tot de risicogroep (gezondheid of een corona zieke nabij) kom dan alsjeblieft niet!

Zomerkampen

Onder voorwaarden kunnen we deze zomer op kamp! De verschillende speltakken worden via de eigen leiding geïnformeerd over het al dan niet doorgaan van het zomerkamp en onder welke omstandigheden. Algemene informatie over op kamp gaan en protocollen is te vinden via www.wijgaanopzomerkamp.nl

Flevo-Scouts factsheet Corona-maatregelen:
Flevo-Scouts factsheet Coronamaatregelen – 1 juni 2020 – versie 3

Corona-protocol van Scouting Nederland:
Meest recente richtlijnen van Scouting Nederland voor het coronavirus (COVID-19)

Laatste update: 31 mei 2020